за нас : контакт : содржина : добивање на понуди : хуманитарна цел
23.04.2018
посетител бр.: 575879
 
Почеток
  Миграциони движења  
  Препораки за работа  
  Сезонска работа  
  Населување  
  Молби  
  Студирање  
  Деловна работа  
  Работа дома  
  Мали семејни бизниси  
  Професионални бизниси  
  Природна хербална медицина  
  Management & economy & business & informatica  
  Берза & огласи  
  Мултимедијални комуникации  
  Награди  
  Травел  
  Спонзори  
Молби
 

 http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/STRELKA%3D%3D%3DWWWW.gif

5.  МОЛБИ ЗА СЕЗОНСКА РАБОТА & НАСЕЛУВАЊЕ ВО СВЕТОТ

APPLICATION FOR SEASON JOB & IMMIGRATION IN THE WORLD  

 

                        

              Понуди за избор на пишани и електронски молби (CV), апликакации, формулари и прашалници према квалификација, струка, занимање, образование и степен на завршена школска подготовка за самостојно пополнување и пријавување за сезонска работа и населување во светот.  

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/STRELKA%3D%3DSSSS9.gif1). Прва група: III степен на школска подготовка, осмолетка, општи работници без струка и занимање или физички работници.

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/STRELKA%3D%3DSSSS9.gif2). Втора група: IV и V степен на завршено образование, гимназија или стручно училиште.

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/STRELKA%3D%3DSSSS9.gif3). Трета група: VI и VII степен на завршена академија, факултетско образование и дипломирани кадри, завршени постдипломски студии, магистри, докторанти или специјалисти по струки.

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/STRELKA%3D%3DSSSS9.gif4). Молба и прашалник за сезонска работа и населување во странство. 

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/STRELKA%3D%3DSSSS9.gif5). Англиски стручни зборови за самостојно пополнување на молби за сезонска работа и населување во странство.

 

  http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/LINIJA%20ZA%20NAS%3D%3D22.gif

 

IZBOR NA MOLBI I PRIJAVUVANJE

Postojat poveke vidovi molbi i nacini za prijavuvanje i toa:

Molbi
1). Vo molbata so racno ili masinsko ispisuvanje koja sami ja popolnuvate, treba da se navede za koe rabotno mesto se konkurira ako aplikantot se prijavuva so STRUCNA SPREMA I OBRAZOVANIE ili se pisuva BILO KAKVA RABOTA koja znaci najnisko rabotno mesto i najmalku plateno. Isprakanje na popolneta molba e na nivna adresa so preporacano pismo.
2)/ Vo
online aplikacija
se nudat rabotni mesta bilo kade vo svetot koi Vi se prezentiraat i Vie izbirate RABOTNO MESTO koe najmnogu odgovara na Vasata struka.
3). Javuvanje na
kontakt adresa koja poseduva e-mail
adresa vo koja se pisuva samo deka BARATE SEZONSKA RABOTA  + dopolnitelni podatoci za Vaseto CV i moznost da rabotite na rabotno mesto koe Vie ke go navedete prema Vasite uslovi koi gi nudite.
Odberete molba koja najmnogu Vi odgovara.

Prijavuvanje
1). Prijavuvanje direktno na rabotodavac: Odgovorot se ceka koj vo poveke slucai se dobiva samo koga odgovorot e pozitiven.
2).
Prijavuvanje preku Agencija za vrabotuvanje:
Ovde vo poveke slucai Agencijata nudi rabota i ako se ispolnuvaat uslovite koi se baraat vo konkursot, aplikantot so sigurnost ja dobiva rabotata, bidejki potoa aplikantot uplaka nekoj mal procent (najcesto do 2% od visinata na platata ili % koj odnapred Agencijata go bara).
Sigurnost za dobivanje na rabotata koja se bara:
Site rabotni mesta koi se nudat, se nudat preku transparentno preku Internet sto znaci deka na toj  konkurs se javuvaat site od celiot svet koi se zainteresirani za taa rabota. Vo golema konkurencija se izbiraat onie kandidati koi nudat “POVEKE“ za toa rabotno mesto za koe se prijavile. Toa poveke znaci deka treba da nudite razni znaenja, umeenja, hobi raboti koi ste gi rabotele, iskustvo vo strukata so koja se prijavuvate, vozrast i sl., a koi site integralno ke doprinesat za uspesno obavuvanje i izvrsuvanje na rabotnite zadaci koe gi sodrzi slozenosta na toa rabotno mesto za koe se prijavuvate.
Nasa poraka: Javuvajte se paralelno na poveke adresi za da na Vasa adresa dobivate poveke pozitivni odgovori za da mozete Vie da izbirate na koe rabotno mesto ke rabotite, a ne Vas da Ve izbiraat.

 

      http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/PENKALO%3D%3DPP.gifМолби (CV) - пишани или електронски, апликакации, формулари и прашалници, кандидатите можат самостојно да ги пополнат ако го посетат Web Site “Електронски Речник за странски јазици“ со превод од македонски и обратно на најзастапените светски јазици:

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif    англиски,

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif   германски,

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif   француски,

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif   италијански и 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif   грчки јазик.

          Електронски Речник за превод на странски зборови - 100 денари         

     ДОБИВАЊЕ: Преку нашиот e-mail даден во понудата КОНТАКТ, со следната содржина: “Електронски речник за странски јазици + Ваш e-mail за добивање на бараната понуда“.  

 

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/NEW.gifН О В О   За членовите на нашиот Web Site

  

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZA%20U%20MOLBI%3D%3D33.jpg 

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif   За членовите на нашиот Web Site за понудата СЕЗОНСКА РАБОТА & НАСЕЛУВАЊЕ ВО СВЕТОТ. нудиме можност за бесплатни апликации, прашалници, формулари, молби, контакт адреси + НЕШТО ПОВЕЌЕ. 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/ZUTA%20KOCKA%3D%3DZK.gif  Упатство за членство е дадено во понудата  -  14.4.

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/CRVENA%20TOPKA%3D%3DCR.TOP.gif

  Суверени држави во Европа 

Австрија  · Азербејџан · Албанија · Андора · Белгија · Белорусија ·  Босна и Херцеговина · Бугарија · Германија · Грузија · Грција  · Данска ·  Ерменија · Естонија · Република Ирска · Исланд · Италија · Казахстан · Кипар ·  Косово · Летонија · Литванија · Лихтенштајн · Луксембург · Македонија · Малта · Молдавија · Монако · Обединетото Кралство · Норвешка · Полска · Португалија · Романија · Русија · Сан Марино · Словачка ·  Словенија · Србија · Турција · Украина · Унгарија · Финска · Франција · Холандија · Хрватска ·  Црна Гора · Чешка · Швајцарија · Шведска · Шпанија · Ватикан

 

http://www.rabota-biznis-profit.com.mk/Vestiimages1/TOPKA%20CRVENA.gif 

Земји членки на Европската Унија и кандидати 

 

АвстријаБелгијаБугаријаГерманијаГрцијаДанскаЕстонијаИрскаИталијаКипарЛатвијаЛитванијаЛуксембургМалтаОбединето КралствоПолскаПортугалијаРоманијаСловачкаСловенијаУнгаријаФинскаФранцијаХоландијаЧешкаШпанијаШведска

Земји кандидати во преговори: ТурцијаХрватска     Земја кандидат: Македонија     Потенцијални земји кандидати: АлбанијаБосна и ХерцеговинаСрбијаЦрна Гора